02 277 5555 info@mogo.mk

Понеделник - Сабота 9:00-19:00

Service centers

Често поставувани прашања

Автомобилски кредит

Повеќе информации

 • Што е автомобилски кредит?

  Договорот за автомобилски кредит Ви овозможува купување на посакуваниот автомобил. Мого го финансира автомобилот што Вие ќе го одберете и финансираниот износ го плаќате на рати до крајот до договорот.

 • Како да аплицирате за кредит од МОГО?

  За автомобилски кредит можете да аплицирате на неколку начини:

  преку WEB страницата, со пополнување на барање за кредит на www.mogo.mk;
  преку телефон, со јавување на бројот 02 277 5555 ;
  на лице место, со посета на некоја од филијалите на Mogo или на некој авто дилер од нашата мрежа на партнери.
  Вашето барање ќе биде разгледано во рок од 30 минути. Во случај на одобрување, се потпишува договор за кредит.

 • Кој е максималниот период на отплата?

  Рокот на отплата го приспособуваме според Вашите можности и желби и може да биде од 6 до 84 месеци .

 • Како се исплаќа кредитот?

  Треба да плаќате месечни рати за автомобилски кредит според распоредот за отплата приложен кон Вашиот договор. За Ваша погодност, ќе добиете СМС потсетник за секоја претстојна рата.

 • Дали постои можност за предвремена отплата?

  Да, се разбира! Надоместокот за предвремена отплата на договорот изнесува 0,5% од претплатениот износ, со преостанат рок на отплата помал од 12 месеци и 1% од предвремениот отплатен износ, со преостанат рок на отплата над 12 месеци.

Набави автомобил на кредит

 • Како можам да купам автомобил со автомобилски кредит?

  • Изберете го автомобилот што сакате да го купите (можете да изберете од понудите за автомобили од било кој партнер за продажба на возила или на постоечките огласници за продажба)
  Mogo ви нуди можност брзо и едноставно да купите автомобил на лизинг со цена од 30,750 до 615,000 ден. Ги финансираме сите марки и модели на автомобили, без ограничување на староста
  • само со лична карта
  • Одбери www.mogo.mk или посетете ја најблиската експозитура, каде што можете да пополните барање за финансирање на возилото. За повеќе информации, јавете се на тел број 022775555
  • Ние го разгледуваме Вашето барање за кредит во рок од 30 минути и го оценуваме избраното возило.
  • По одобрение, Ве повикуваме да потпишете договор за кредит во најблиската експозитура.

 • Дали треба да го осигурам автомобилот при користење на автомобилски кредит?

  Ако возилото не е регистрирано во Македонија, неопходно е да се преземе осигурување од граѓанска одговорност во согласност со македонската легислатива.

Прашања за автомобилот

 • Како се проценува вредноста на автомобилот?

  За да се процени вредноста на автомобилот, ние користиме модерен, меѓународен рејтинг модел кој има база на податоци од над 1,5 милиони автомобили ширум Европа. При евалуација на одредени автомобили, пазарната вредност ја одредуваат оценувачите.

Ограничувања

 • Дали постојат ограничувања за аплицирање и одобрување?

  За да добиете одобрување, вашата кредитна способност ќе биде оценета.
  За таа цел, треба да ни дадете целосни и точни информации.

 • На која возраст можам да аплицирам за автомобилски кредит или парична позајмица?

  Можете да аплицирате за позајмица на автомобили ако сте постари од 21 година.

Корисни информации

 • Што се случува при несреќа или кражба на возилото?

  За да бидеме целосно заштитени, во случај на таква ситуација, Ви препорачуваме да направите КАСКО осигурување за автомобилот. Во случај на несреќа или кражба веднаш да ги известите соодветните органи и вашата осигурителна компанија.

 • Што се случува ако не можам да платам навреме?

  Ако се сомневате дека нема да можете да ги платите ратите предвидени во почетниот план за отплата, контактирајте ги нашите специјалисти за поддршка на корисници за да Ви понудиме соодветен план за отплата прилагоден на Вашите потреби.